Followers

Tuesday, March 13, 2012

ijab kabul..Malik Nor/ Wan Asma

Majlis Perkahwinan Malek NoorSelamat pengantin baru buat Datuk Malek Nor & isteri yang baru sahaja selamat disatukan menjadi suami isteri semalam. Semoga kalian terus bahagia selamanya.

Hanya dengan sekali lafaz, bekas ahli bina badan negara Datuk Malek Noor akhirnya selamat bergelar suami kepada Pakar Pediatrik, Dr Wan Asma Wan Ismail. Kedua-dua pasangan tersebut dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan iaitu Wan Ismail Wan Ahmad, 87, di kondominium, Pusat Dagangan Kelantan (KTC) di sini kira-kira pukul 11 pagi, Isnin. Datuk Malek Noor 56, bekas ahli bina badan negara ini telah sah menjadi suami kepada pakar kanak-kanak Dr Wan Asma Wan Ismail.Perkahwinan mereka ternyata menjadi liputan meluas apa bila Jodoh Malek Noor ini dikatakan hasil berkat doa beliau ketika melakukan umrah pada tarikh yang sama dengan tarikh penikahan mereka ini..
Dr Wan Asma,52, bertugas di Hospital KPJ Pakar Perdana, Kota Bharu manakala Malek atau nama sebenarnya Abdul Malek Mohamaed Noor,56, kelihatan berseri-seri dengan pakaian sedondon berwarna putih gading.
Menariknya pada perkahwinan tersebut pengantin lelaki hanya memberikan senaskhah al-Quran sebagai mas kahwin tanpa wang hantaran disertai lima dulang hantaran berbalas sembilan daripada pengantin perempuan.Majlis resepsi perkahwinan mereka yang diadakan di Hotel Renaissance, pada malam Isnin turut dihadiri
menteri besar Kelantan Tuan guru Nik aziz Nik mat ,... Semoga kedua-dua pasangan ini dikurniakan kebahagiaan yang berpanjangan dan diberkati oleh Allah SWT.

No comments: