Followers

Friday, February 1, 2013

Rahsia Tersembunyi Pada Alamat Web Blogspot

Assalamualaikum...

Lama Sangat dah tak update blog nie...bukannya apa,rasa malas sesangat,..banyak benda yang nak kena fokus,..almaklum la taun baru 2013..jadi kita kehijrah ke minda baru sesuai dengan ....semasa la

Aku rasa lebih selesa menjadi pembaca setia kat beberapa blog di ketika ini..ambil tau berita semasa...xlarat da nak dengar berita tv3 suku..makin hari da jadi makin merapu jer..langsung xmembina minda ..xkisah kalau nak berpolitik tp jangan la provoke minda anak muda,..kami pun bole pikir sendiri..jangan la cuba2 paksa minda (cara halus) untuk hajat yang sesuatu,..dah la menyampah cakap pasal politik adu domba nie,..at last yang masih xble nak maju,kekal ditakuk lama,juaranya MELAYU juga..hampeehhh !!

   Fuuhh.... da lari tajuk nampak!!. Yang sebetul nya aku nak share benda ni ,..yang selama nie kita semua maklum,.jaringan internet nie di asaskan oleh pakar2 puak2 yahudi untuk menyebarkan dakyah mereka,..tp xpe la kita manfaatkan teknologi nie untuk kebaik kan umat kita,..tapi musuh kita tetap dengan agenda asalnya untuk memesongkan akidah kita,..malah yahudi tetap memerhatikan setiap percaturan kita.
      Perancangan Yahudi nie memang hebat dan tanpa kita sedari,.Namun kita sebagai umat islam tetap tauhid dengan perancangan yang maha Agung ALLAH S.W.T

Banyak persoalan bermain diminda ini,walaupun benda yang aku jumpa kat bawah nie sekadar alamat web blog spot,..tapi bila dipikir balik bagaimana dengan sistem pentadbiran,sistem pertahanan dan lain yanga nyata mngunakan perisian2 yang direka oleh puak2 yahudi..selamat kah?..mengapa kita masih xde pakar2 yang bole menghasilkan satu teknologi yang xperlu pergantungan dari puak yahudi ni?..fuuuhhh banyak sangat yg dok main di kepal otak nie..sakit..x3 wallahuaklam.

                                       

Info aku dari blogger lain... berkenaan alamat blog yg dimanipulasi...bagaimana mereka/yahudi manipulasi alamat blog kita?

buka link blog dibawah...(alamat blog ini)

http://khalifahalhidayah.blogspot.com

buka 1 lagi browser lain dan buka pula link dibawah

http://khalifahalhidayah.blogpot.com 
  
apa bezanya? huruf "s" pada perkataan blogspot dibuang...dan anda akan terkejut kerana ia akan membawa anda kepada website "Mega Site of Bible Studies"....


Ya...alamat blog kita sama dengan alamat kajian bible.... cubalah alamat blog yg lain, buangkan sahaja huruf "s" pada perkataan blogspot...ia akan membawa kita kepada website bible yg sama...pelik kan? bagaimana mereka lakukan?

siapa yg pernah guna IP Locator? cuba ketahui dimana alamat blog anda di "host"kan...
caranya:

  1.  - pergi ke start>run
  2. - taip dan tekan
  3. - taipkan (letakla alamat blog anda)
maka akan keluarlah begini:

ambil ip no yg tertera, iaitu: 209.85.175.132
seterusnya buka website ip locator http://smart-ip.net (ini adalah salah satu dari banyak lagi web yg boleh locate nombor ip).

lepas tu masukkan nombor ip pada kotak nombor ip yg disediakan...biasanya dia akan terus detect ip no komputer yg sedang anda gunakan seperti rajah dibawah...
tekan "enter" atau butang "locate"
inilah keputusannya:keputusan menunjukkan file hosting blog kita terletak di Amerika...
sekarang cuba pula ping alamat blog yg telah dibuang "s" pada perkataan blogspot....
anda akan dapati keputusan yg pelik iaitu:

ya...request "timeout" ... 100% lost...
cuba pulak ambil nombor ip tersebut dan letak pada website ip locator tadi...
dapat pulak lokasi hosting tu...di Amerika juga...walaupon kita ping, semua lost (failed), tapi kita dapat kesan lokasi...


erm...misteri sungguh...apakah ini juga merupakan 1 lagi perangkap yahudi? apakah ini juga salah satu perancangan rapi oleh mereka seperti di artikel ini dan ini?

mungkin hanya pakar2 IT, hackers, penggodam sahaja yg tahu bagaimana mereka buat... tapi segala perancangan mereka, tetap tidak akan dapat melawan perancangan dari Allah SWT..
wallahua'alam...
==========
Sesiapa yg nak share, sila sebarkan, tidak perlu minta izin.Ilmu ini datangnya dari Allah, untuk setiap manusia...

sumber http://khalifahalhidayah.blogspot.com/2012/05/rahsia-tersembunyi-pada-alamat-web.html


Read more: http://bloglistmalaysia.blogspot.com/2012/05/rahsia-tersembunyi-pada-alamat-web.html#ixzz2Jboi8daT


No comments: